Klaukkalalainen juuri 15-vuotta täyttänyt lupaus osallistuu ratamoottoripyöräilyn superbiken MM-sarjan Jerezin osakilpailuun maaliskuun lopussa.

Juuri 15-vuotta täyttänyt Juho Kantola on hyväksytty mukaan ratamoottoripyöräilyn superbiken MM-sarjaan eli WSBK-sarjaan. Klaukkalalaisesta tulee MM-sarjan nuorin kuljettaja alkavalla kaudella. Kantola aloittaa MM-kautensa maaliskuun lopussa Jerezin osakilpailussa, jossa hän osallistuu WSSP300-luokkaan KTM-pyörällä.

WSBK on ratamoottoripyöräilyn toiseksi tärkein MM-sarja ja samalla nuorille kuljettajille mahdollinen portti tai ponnahduslauta suurimpaan sarjaan eli MotoGP-sirkukseen.

Uskon olevani sataprosenttisen valmis tähän haasteeseen.

Olen todella innoissani mahdollisuudesta ajaa MM-sarjaa. Se on ollut tavoitteeni ja unelmani harrastuksen aloittamisesta lähtien, ja nyt se toteutuu jo uran tässä vaiheessa. Olen treenannut kovaa kuntovalmentajani johdolla läpi talven. Uskon olevani sataprosenttisen valmis tähän haasteeseen, Juho Kantola sanoo.

Tulevana kesänä Iitissä järjestettävä KymiRingin MotoGP-viikonloppu on nostanut ratamoottoripyöräilyn kiinnostavuutta Suomessa ja parantanut nuorten suomalaiskuljettajien ammattinäkymiä maailmalla.

Finnish Talent Teamia maailmalla edustava Juho Kantola on harrastanut lajia kahdeksan vuotta. Tällä kaudella hän kilpailee Espanjan mestaruussarjassa (ESBK) SBK300-luokassa samalla KTM RC390R race kit -paketilla varustetulla pyörällä, jolla osallistuu superbiken Jerezin MM-osakilpailuun.

Kantola haluaa ottaa 2020 suuren harppauksen kohti maailman kärkeä ja kamppailla Espanjan mestaruussarjan jokaisessa osakilpailussa kärkiporukassa. Taso lajin mahtimaassa on todella kova, ja sarjassa on yli 40 kuljettajaa.

Kantolan taustalla toimiva Rockmotorsport KTM on hakenut suomalaislupaukselle villiä korttia kolmeen Espanjassa ajettavaa superbiken MM-osakilpailuun. Jerezin MM-kisan tulokset näyttävät suuntaa sille, onko tavoite mahdollista saavuttaa. Haaste on kova, sillä MM-sarjan WSSP300-luokkaan osallistuu yli 50 kuljettajaa.

Jerezin MM-osakilpailu ajetaan 27-29.3.2020.

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply